IEDEREEN EEN MOOIE OUDE DAG

Een hart hebben voor mensen

Beschrijf jouw idee

Momenteel zijn er in de ouderenzorg toestanden die niet door de beugel kunnen daar wetgevingen dit verhinderen. Zo worden mensen in hun laatste levensjaren van elkaar gescheiden door het stomme puntensysteem. Vorige week brak mijn hart, een moeder van 93 gaat elke week haar dochter van 68 bezoeken in het rusthuis. De dochter is mentaal niet bekwaam om alleen te leven en bij haar moeder ging het de laatste jaren ook niet meer. Nu de moeder wordt moe en het wordt haar allemaal te zwaar, zij wil bij haar dochter in het rusthuis komen maar mag niet omdat ze nog voor haar eigen kan zorgen wat moeilijker wordt. Ook heeft de moeder vroeger een appartement gekocht om daar samen te wonen en dit app op naam van de dochter gezet. Het lot beslist nu dat niet zij maar haar dochter eerder in de zorg moest geplaatst worden. De moeder moet nu huishuur betalen om haar eigen gekochte woning te mogen bewonen omdat de dochter bij wet onder zorgbeding of zoiets geplaatst is. De moeder weende een ganse middag en vertelde mij haar verhaal, ze is moe zegt ze, de dochter weent omdat ze bij haar moeder wil zijn. De moeder moet de eindjes aan mekaar knopen, zij is ook bang dat ze binnenkort niet meer in het rusthuis geraakt, door de winter en omdat ze steeds van een handycar afhangt om haar te brengen. Mijn eigen nonkel heeft een jaar moeten vechten omdat hij bij zijn vrouw in het rusthuis kon komen wonen. Dit zijn toch geen toestanden, hier mag men wel eens werk van maken. Koppels horen bij mekaar en kinderen die hun leven lang al bij hun moeder of vader woonden door omstandigheden mogen ook niet gescheiden worden indien zijzelf verkiezen om samen te blijven.

Heeft jouw idee nadelen? (optioneel)

Als men beiden in de zorg geplaatst wordt dan kan het zijn dat bij sommigen de financiële middelen niet toereikend zijn. Maar is dit dan een reden om koppels of moeders en kinderen te scheiden.

Wie is er nodig om jouw voorstel te realiseren? (optioneel)

Overheid

Wat is er van hen nodig? (optioneel)

De wetgeving herzien en instanties met een gezond verstand. Je vraagt toch geen huishuur aan iemand die zelf het huis of app gekocht heeft. Dit vind ik misbruik.