Veiligheid

veiligheid

Om echt te groeien als mens, moet je je in de eerste plaats veilig voelen. Je veilig voelen thuis, op het werk en tussenin.

Vandaag zijn er heel wat wijken waar je na het donker liever niet komt, vooral in grote steden. Hoe maken we onze buurten veiliger voor iedereen?

Elk kind moet opgroeien in een veilige thuissituatie. Dat is een basisvoorwaarde om onze kinderen een goede toekomst te geven. Vandaag zitten 15.851 kinderen en jongeren in een slechte thuissituatie. Een sportpaleis vol. Hoe zorgen we ervoor dat zij een veilige plek hebben om in te spelen, om in op te groeien; om ook gewoon kind te zijn.

Je veilig voelen, dat is ook jezelf kunnen zijn, altijd en overal. Te vaak horen we getuigenissen over racisme en LGBTQIA+ haat. Hoe maken we een einde aan discriminatie, voor altijd?

Geef jouw idee en maak The Big Shift naar meer veiligheid.

 
“Iedereen moet zich veilig kunnen voelen en verdient het om met respect behandeld te worden."

- Joris Vandenbroucke, federaal parlementslid

Geef jouw idee

Meer dan een maand lang konden mensen stemmen op hun belangrijkste uitdagingen. Dit is het resultaat. Hoe zou jij deze uitdagingen aanpakken? Laat van je horen en misschien wordt jouw idee werkelijkheid.

VEILIGE BUURTEN

Er zijn heel wat wijken waar je na het donker liever niet komt, vooral in grote steden. Hoe maken we het veilig voor iedereen?

Meer info Geef jouw idee →

ELK KIND EEN VEILIGE THUIS

Vandaag zitten 15.851 kinderen en jongeren in een slechte thuissituatie. Hoe zorgen we ervoor dat zij gelukkig kunnen opgroeien?

Meer info Geef jouw idee →

STOP RACISME EN LGBTQI+ HAAT

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Hoe maken we een einde aan discriminatie, voor altijd?

Meer info Geef jouw idee →
  • UPDATE: Dit zijn – tot nu toe – de belangrijkste uitdagingen

    05-11-2021 Al meer dan 4.000 mensen stemden op hun belangrijkste uitdagingen om onze samenleving beter, warmer en meer solidair te maken. Ontdek de tussentijdse resultaten en stem ook op jouw uitdagingen vóór 20 november. Stem nu ook op jouw uitdagingen The Big Shift is onze uitnodiging aan elke progressieve Vlaming om de uitdagingen van onze samenleving aan te pakken. De eerste stap? Samen beslissen wat de belangrijkste uitdagingen zijn. Daarvoor ka... lees meer

  • Tijdens de kick off van The Big Shift stemden 1.000 mensen op hun belangrijkste uitdaging

    28-10-2021 Op zaterdag 23 oktober vond de kick-off van The Big Shift plaats in Mechelen. Meer dan 1.000 deelnemers beslisten al mee wat de belangrijkste uitda... lees meer

  • Herbekijk de openingsspeech van Conner Rousseau

    22-10-2021 Op zaterdag 23 oktober trapte Conner Rousseau The Big Shift af: "Tijd voor iets anders, iets beters, iets positiefs. Voor openheid en vertrouwen. V... lees meer

VEILIGHEID
Ontdek uitdaging
Kom te weten waarom deze thema’s zo belangrijk zijn.