Zorg

zorg

Gezondheid is een basisvoorwaarde voor een goed & gelukkig leven. Zonder een goede gezondheid geraak je moeilijk vooruit in het leven. In een welvarend land als België zou iedereen de beste zorg moeten krijgen.

En toch zien we dat wie rijk is, gemiddeld gezonder is dan wie in armoede leeft. Een bezoek aan de tandarts, een medische controle, een afspraak bij de psycholoog… Wie elke maand moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, stelt het vaak uit. Die gezondheidskloof heeft een grote impact. Leggen we ons daarbij neer?

Er zijn ook manieren om preventief aan je gezondheid te werken. Denk maar aan een gezonde lunch op het werk of op school. Maar gezond eten is vaak duurder dan ongezond eten. Nochtans werkt een gezonde levensstijl preventief voor tal van ziektes. Hoe maken we een gezond leven betaalbaar voor iedereen?

Iedereen verdient een mooie oude dag. Van de zorg van een verpleger en verse maaltijden aan huis tot een serviceflat. Hoe verzekeren we dat onze ouderen de beste zorg krijgen?

Geef jouw idee en maak The Big Shift naar de beste zorg.

 
“Een toegankelijke en betaalbare – en dus solidaire – gezondheidszorg is de hoeksteen van een gelukkige en gezonde samenleving.”

- Minister Frank Vandenbroucke

Geef jouw idee

Meer dan een maand lang konden mensen stemmen op hun belangrijkste uitdagingen. Dit is het resultaat. Hoe zou jij deze uitdagingen aanpakken? Laat van je horen en misschien wordt jouw idee werkelijkheid.

GEZOND LEVEN BETAALBAAR VOOR IEDEREEN

Gezond eten is vaak duurder dan ongezond eten. En mensen in armoede gaan vaak niet niet naar de dokter omdat ze bang zijn voor de rekening. Kan dat anders?

Meer info Geef jouw idee →

IEDEREEN EEN MOOIE OUDE DAG

Van de zorg van een verpleger en verse maaltijden aan huis tot een serviceflat: hoe zorgen we voor een mooie oude dag voor iedereen?

Meer info Geef jouw idee →

STOP GEZONDHEIDSKLOOF TUSSEN ARM EN RIJK

Wie rijk is, is gemiddeld gezonder dan wie in armoede leeft. Leggen we ons daarbij neer?

Meer info Geef jouw idee →
  • UPDATE: Dit zijn – tot nu toe – de belangrijkste uitdagingen

    05-11-2021 Al meer dan 4.000 mensen stemden op hun belangrijkste uitdagingen om onze samenleving beter, warmer en meer solidair te maken. Ontdek de tussentijdse resultaten en stem ook op jouw uitdagingen vóór 20 november. Stem nu ook op jouw uitdagingen The Big Shift is onze uitnodiging aan elke progressieve Vlaming om de uitdagingen van onze samenleving aan te pakken. De eerste stap? Samen beslissen wat de belangrijkste uitdagingen zijn. Daarvoor ka... lees meer

  • Tijdens de kick off van The Big Shift stemden 1.000 mensen op hun belangrijkste uitdaging

    28-10-2021 Op zaterdag 23 oktober vond de kick-off van The Big Shift plaats in Mechelen. Meer dan 1.000 deelnemers beslisten al mee wat de belangrijkste uitda... lees meer

  • Herbekijk de openingsspeech van Conner Rousseau

    22-10-2021 Op zaterdag 23 oktober trapte Conner Rousseau The Big Shift af: "Tijd voor iets anders, iets beters, iets positiefs. Voor openheid en vertrouwen. V... lees meer

VEILIGHEID
Ontdek uitdaging
Kom te weten waarom deze thema’s zo belangrijk zijn.